| Post/Author/DateTime | Post |
|---|---|
| #1JaxomOct 30, 2014 15:27:55 | When a spell or an effect says it gives you Advantage or Disadvantage on an Ability Check, I believe it also applies to skills that rely on that ability.
Is there a page in the PHB where this is clarified? I seem to be missing it |
| #2Jay_Ibero_911Oct 30, 2014 15:34:50 | Skill checks are defined as a subset of ability checks. Don't know know page but somewhere in the chapter on ability checks. |
| #3El_CondoroOct 31, 2014 2:40:35 | Yeah, I think the description of skills on p.174 would bear out your interpretation. So, a Guidance cantrip would allow a bonus to a History check, for example. |
| #4IllithidbixOct 31, 2014 13:17:55 | Yes, all D20+ ability rolls are either Attacks rolls, Saving throws or Ability checks, skills are under Ability Checks.
And as chapter 1 notes:
|
| #5Goober4473Oct 31, 2014 15:46:02 |
|
| #6NovacatOct 31, 2014 16:50:32 |
|
| #7El_CondoroOct 31, 2014 16:55:23 | And, of course, that's what I meant. It would be written as "DC ## Intelligence (History) check". |